torstai 6. helmikuuta 2020

Muita ihania -kaulahuivi


Ikuisuusprojekti nimeltä Muita ihania -kaulahuivi on vihdoin valmis!

Muita ihania -kaulahuivihan on alunperin vuonna 2017 toteutettu yhteisneulontaprojekti, mutta itse pistin huivin puikoille vasta viime talvena. Joo kyllä, viime talvena. Jotenkin tuntuu, että melkein kaikki vähänkin isommat käsityöt muodostuu mulla aina kunnon ikuisuusprojekteiksi, jotka kaivan aina vain silloin tällöin kaapista ja teen hiukan eteenpäin ja siitäpä syystä niiden valmistumisessa kestääkin sitten aina vähintään vuosi. 

Puolustuksekseni voin kuitenkin sanoa, että huivi olisi tänä talvena ollut varmasti valmis jo paljon aiemminkin, mutta koska kelit eivät tänä talvena ole olleet varsin talviset, huiville ei ole ollut oikein tarvetta ja siksipä sen viimeistely vähän jäi. 


Ajatuksena oli nimittäin tehdä semmoinen kunnon muhkuhuivi, jota voisi käyttää sellaisina pakkaspäivinä, jolloin haluaa hautautua oikein isoon huiviin. Siitä syystä tein huivista varsin pitkän, jotta se yltää tarvittaessa parikin kertaa kaulan ympäri. 


Ohje Muita ihania -kaulahuiviin löytyy tietysti Muita ihania -blogista, jossa on erillinen postaus aina jokaiselle uudelle kuviolle. Aivan orjallisesti en itse noudattanut ohjetta, sillä loin alkuun 80 silmukan sijaan 100 silmukkaa, jotta huivista tuli tarpeeksi leveä valitsemillani langoilla ja puikoilla ja lisäksi jouduin soveltamaan huiviin lisää kuvioita, sillä muuten se olisi jäänyt liian lyhyeksi. Kun huomasin, että huivista ei tulisi tarpeeksi pitkä alkuperäistä ohjetta noudattamalla, piirsin itselleni loppuhuivia varten ohjeen, johon sijoittelin huivissa aiemmin käytettyjä kuvioita mieluisaan järjestykseen. Päädyin myös tekemään huivin molempiin päihin hapsut, vaikka alkuperäisessä ohjeessa huivin toinen pää on koristeltu tupsulla. Käytin huiviin Adlibriksestä tilaamiani Baby Merino -lankoja, jotka olivat omasta mielestäni mukavan paksuisia kyseiseen huiviin ja jotka tuntuvat ennen kaikkea mukavalta ihoa vasten. 


En ole omasta mielestäni mitenkään erityisen hyvä kuvioneulomaan ja huivi näyttikin projektin edetessä paikoittain hurjan muhkuraiselta. Mutta höyrytys tekee ihmeitä ja huivin valmistuttua suoritetun höyrysilitystuokion jälkeen huivi näyttikin ihanan siloiselta. Ehkä sitä uskaltaa taas joku kerta tarttua johonkin toiseenkin kuvioneuleprojektiin. 

2 kommenttia:

  1. Kaunis huivi! Aikoinaan bongasin blogis, kun vuosia sitten etsin virkattujen sydänten ohjetta. Nyt on blogi muuttunut, mutta sydänten ohje on kuitenkin edelleen tallella. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että sydänten ohjeesta on ollut apua. Blogi on viettänyt vähän hiljaiseloa viime aikoina, mutta pidän sen kuitenkin esillä juurikin siksi, jos joku kaipailee noita joskus kirjoittelemiani ohjeita:)

      Poista