keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Jouluinen punaviinimarjakakku

Minulla on ollut jo useampana vuonna tapana leipoa meidän perheen joulupöytään jälkiruoka, yleensä jonkinlainen juustokakku. Perinne sai jatkoa myös tänä jouluna ja leivoin tällä kertaa punaviinimarjakakkua, josta tuunasin hieman jouluisemman version. 


Punaviinimarkajakun perusohje on Fazerilta ja olen jo kerran aiemminkin esitellyt sen blogin puolella. Tällä kertaa kuitenkin halusin kakusta hieman jouluisemman ja satuin törmäämään punaviinimarjoja sisältäneeseen joulusmoothieohjeeseen. Päätin hyödyntää tätä smoothieohjetta kakussa ja teinkin kakkuun kaksi eri kerrosta. Toisen perinteisellä punaviinimarjakakun ohjeella ja toisen smoothieohjeesta tuunatulla ohjeella. Lisäksi laitoin kakun pohjaan Domino-keksien kaveriksi myös hieman pipareita jouluisen fiiliksen lisäämiseksi. Kakkuohje näytti lopulta tältä: 

Pohja: 
n. 200g Domini-keksejä ja pipareita
50g voita tai margariinia

Täyte 1:
2dl vispikermaa
1prk kermaviiliä
0,5dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria
2dl punaviinimarjoja
1dl granaattiomenan siemeniä
1 mandariini
0,75dl glögiä
4 liivatetta

Täyte 2:
2dl vispikermaa
1prk kermaviiliä
0,5dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria
2dl punaviinimarjoja
3 liivatetta

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. 

Tee punaviinimarjoista, granaattiomenan siemenistä, mandariinista ja glögistä smoothieseos. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon kermaviili, sokerit sekä smoothieseos. Liota ja liuota liivatteet ja sekoita joukkoon. Kaada irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä hetki jääkaapissa. 

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon kermaviili, sokerit sekä punaviinimarjat (kokonaisina, tai halutessasi muussattuna). Liota ja liuota liivatteet ja sekoita joukkoon. Kaada irtopohjavuokaan alemman täytekerroksen päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa. 

Koristele haluamallasi tavalla. 


Kakku oli kivan raikas ja kirpsakka, mutta siinä oli pipareiden ja glögin myötä myös kivasti hieman jouluista makua. Kakku tuntui maistuvan hyvin ainakin meidän porukalle ja parissa päivässä se olikin jo syöty kokonaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti