sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Karhusukat

Villasukkateemalla jatketaan viimekertaiseen tapaan ja tänään esittelyssä olisi karhusukat.


Sain nimittäin jo tuossa loppukeväästä kyselyä entiseltä työkaveriltani, että voisinko tehdä hänen miehelleen Karhu-olut teemaiset sukat, jollaisia hän oli nähnyt jossain. Suostuin hommaan tietysti ilomielin, mutta innostuksesta huolimatta pystyn esittelemään sukat vasta nyt. En nimittäin ymmärrä, miten onnistuin olemaan niin saamaton näiden sukkien (ja kaikkien muidenkin käsitöiden) suhteen kesän aikana, joten valmiiksi sukat tulivat vasta kesän päätyttyä. Onneksi kesällä ei pahemmin villasukkia tarvitse, joten siinä mielessä asialla ei tietysti ollut kiirettä, mutta vähän kyllä alkoi jo hävettämään, että onnistuin tuhraamaan yhtiin sukkiin useamman kuukauden. Nyt sukat ovat kuitenkin ovat löytäneet tiensä uudelle omistajalleen ja ovat työkaverini mukaan olleet myös mieluisat. Kuulemma niin hienot, ettei niitä voi pitää, etteivät mene pilalle:DKarhusukat vaikuttavat olevan aika suosittu neulomus, sillä googletellessani ohjetta sukkia varten, löysin useita erilaisia Karhu-logoin toteutettuja sukkamalleja. Itse päätin tehdä sukat muutoin ihan oman pääni mukaan, mutta logoon tarttesin ohjetta ja sellaisen löysin Rosannaofmay-blogista. Kyseisestä blogista löytyvissä sukissa karhukuvio on neulottu sukan teriin, mutta itse neuloin sen varteen.

Yksinkertaistettu ohje sukkiini kuuluu jotakuinkin näin:
Luo 15s per puikko.
Neulo muutama kierros 2o2n joustinneuletta
Lisää 1. kierroksen aikana 2s (jotta neuleessa kuvion vaatimat 62s)
Neulo muutama kierros sileää
Neulo karhukuvio molemmin puolin sukkaa (itse neuloin niin, että karhut tulevat sivuille)
Neulo muutama kierros sileää
Neulo pätkä 2o2n joustinneuletta
Neulo kantapää + kantakavennukset
Neulo sukasta sopivan pituinen ja tee kärkikavennukset

Kuviota lukuun ottamatta sukat ovat siis ihan simppelit perussukat. Itse kuvion neulominen on kuitenkin jokseenkin haasteellista, jos ei ole kokenut kuvioneuloja. Itse ainakaan en ole aiemmin testaillut ihan hirmuisesti kuvioneuleita, sillä koen ne jotenkin hankalaksi monine lankoineen ja langanjuoksuineen, joista pitäisi saada juuri sopivat, ettei langat jäisi löysäksi taikka kirraisi. Kuvion tekeminen onnistui kuitenkin ihan yllättävän hyvin ja se näyttää mielestäni kohtuu siistiltä. Kaipa sitä pitäisi useamminkin yrittää vähän haastaa itseään, eikä tehdä aina vain sellaisia juttuja jotka jo osaa.


Olen itseasiassa laittanut jo alulle toisenkin kuvioneuleprojektin, mutta luulen, että se on vähän sellainen ikuisuusprojekti tyyppinen juttu, joten saa nähdä, milloin sitä pääsee esittelemään blogissa. Vai pääseekö ikinä. Ainakin tällä hetkellä olen vielä ihan innoissani kyseisestä projektista, joten saattaahan siitä jopa ihan valmistakin jossain kohtaa tulla. Tavoitteena on, että valmista tekelettä pääsisi vielä tämän talven aikana käyttämäänkin, mutta we'll see...

Oletteko te kokeneita kuvioneulojia vai tuntuuko ne teistäkin hankalilta?

4 kommenttia: