maanantai 17. syyskuuta 2018

Häävillasukat

Kuten blogiani seuraavat varmasti jo tietävät, olen menossa ensi keväänä naimisiin ja siitä syystä käsityöblogini on ollut viime kuukaudet hiljainen. Käsitöiden sijaan olen keskittynyt hääsuunnitteluihin ja hääblogin kirjoittamiseen (Tyttö tahtoo -blogi). Joku aika sitten kuitenkin menin ja kekkasin, että häät ja käsityöthän voi yhdistää! Totesin nimittäin, että jokaisella itseään kunnioittavalla morsiamella on oltava häävillasukat, joten eihän siinä muu auttanut kuin laittaa puikot heilumaan.


Langaksi valitsin luonnonvalkoisen 7-veljestä langan ja puikot olivat kokoa 3,5. Neuloin sukat ihan perus villasukan ohjeella vartta lukuun ottamatta. Halusin sukistani simppelit, mutta kuitenkin sellaiset, että ne henkisivät hieman hääteemaa. Mielestäni valkoisesta pitsistä tulee aina sellaiset morsiusvibat, joten päätin tehdä sukkiini pitsikuvioiset varret. En ole kauheasti neulonut pitsineuleita, joten googlettelin netistä helppoa mutta nättiä pitsineulemallia ja sellainen löytyi Taito Itä-Suomi -sivustolta. Sivuston ohjeessa pitsikuviota on käytetty koko sukkiin, mutta itse sovelsin sitä siis vain varteen.


Mielestäni sukista tuli aika kivat ja niitä voi toki käyttää häiden jälkeenkin, joten mikään yhden talven asuste tämä ei ole. Tykästyin tuohon pitsikuvioon myös niin paljon, että saatan tehdä joku kerta samantapaiset sukat myös jossain toisessa värissä. Kunhan tässä vaan joskus joutaisi:D


Oletteko te joskus tehneet jotain hääteemaisia käsitöitä?

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo malli! Pitääkin kokeilla tehdä samanlaiset ensi kesän morsiamelle :)

    <3: http://www.rakkaudellahenna.fi/

    VastaaPoista