lauantai 15. heinäkuuta 2017

Punaviinimarjakakku

Ollessani ala-asteella löysimme äitini kanssa jostain lehdestä kivan kuuloisen punaviinimarjakakun ohjeen, jota päätimme testata ja arvatkaapa mitä, kakku oli ihan älyttömän hyvää!


Hyydytettyjen kakkujen / juustokakkujen buumi ei ollut silloin vielä alkanut (ainakaan siellä missä me asuimme), joten kyseinen kakku oli ensimmäinen hyydykekakku, jota maistoin ja tykästyin kyllä heti. Siitä lähtien olenkin sitten ollut hyydytettyjen kakkujen ja juustokakkujen ystävä ja niitä on tullut tehtyä monen monta kertaa. Kun synttärini alkoivat lähestyä, rupesin miettimään erilaisia kakkuvaihtoehtoja ja mieleeni muistui tuo ihana punaviinimarjakakku, jota söin pienenä. En tiedä miksi kyseinen kakku on jäänyt unholaan. Leivoimme sitä muutamaan otteeseen ollessani nuorempi, mutta sen jälkeen sitä ei ole tullut tehtyä enää vuosiin. Yritin kaivella kakun ohjetta reseptivihkosestani, mutta sieltä sitä ei löytynyt, joten alkuperäinen ohje on varmaankin jossain äitini reseptikätköissä, jos enää sielläkään. Muistelin, että kakun pohja oli tehty dominokekseistä ja täytteessä oli kermaviiliä, joten googlettelin jos netin kätköistä löytyisi joku samankaltainen ohje, jota voisi hyödyntää (en halunnut lähteä ihan lonkalta soveltamaan). Ja löytyihän sieltä! 
Fazerin sivuilla nimittäin on punaviinimarjakakun ohje, joka kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin se meidän alkuperäinen ohje (ellei jopa ole ihan sama ohje). Päätin siis testata sitä ja kakusta tuli aivan yhtä hyvää kuin muistelin sen olevankin. Ainut ero vanhaan on vain se, että pihallamme kasvoi silloin punaviinimarjapensaita, joten kakkuun sai napattua tuoreet marjat ihan omalta pihalta. Nyt jouduin tyytymään pakastemarjoihin, mutta ovat nekin sentään viime kesänä mummon pihalta poimittuja. En tiedä onko se tuo 30 ikävuoden lähestyminen vai mikä, mutta välillä on ihanaa, että jotkut asiat ovat aivan kuin pienenä:)Poikkesin Fazerin reseptistä tekemällä kakun 18 cm irtopohjavuokaan ohjeessa mainitun 22-24 cm vuoan sijaan. Mielestäni pohjan määrä näytti kulhossa niin vähäiseltä, että siitä ei olisi kovin paksua kerrosta tullut isoon vuokaan. Jos siis haluaa kakustansa vähän korkeamman kannattaa valita hieman pienempi vuoka kuten minä tein tai sitten esimerkiksi tehdä sekä pohjaa että täytettä puolitoistakertainen annos. Lisäksi laitoin kakkuuni vain 0,75 dl sokeria ohjeessa mainitun 1 dl sijaan. Kakkureseptit ovat monesti tosi makeita ja mielestäni ihan hyvin riitti vähän vähempikin sokerimäärä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti