keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Vadelmajuustokakku

Hellurei vaan tännekin pitkästä pitkästä aikaa! 

Hääblogi on nyt vienyt aikalailla kaiken huomioni, joten tämän blogin puolella ei ole viime aikoina pahemmin tapahtunut. Ja eipä kyllä ole muutenkaan käsityörintamalla. Tänä keväänä olen tehnyt harvinaisen vähän käsitöitä ja nekin, mitä olen luvannut tehdä on vain junnannut paikoillaan. Ehkä piakkoin pääsen kuitenkin esittelemään pari valmiiksi saatua projektia. 


Tänään luvassa on kuitenkin leivontapostaus! Vietettiin nimittäin vappuna J:n synttäreitä ja tuli tehtyä melkoisen hyvää vadelmajuustokakkua, joten ajattelin jakaa reseptin myös teille. Resepti kuuluu siis näin: 

Pohja:
n. 250 g suklaahippukeksejä / cookieseja
50 g voita / margariinia

Täyte:
6 dl vispikermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vadelmatuorejuustoa
reilu 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 50 g Pandan valkosuklaata rouheena
n. 2 rkl sitruunamehua
pieni rasiallinen (125 g) tuoreita vadelmia (muussattuna)
5 liivatetta

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Vatkaa kerma ja sekoita siihen muut täytteen ainekset. Liota liivatteet ja liuota ne pieneen tilkkaan keitettyä vettä ja sekoita seos hyvin täytteeseen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla. 


Itse käytin koristeluun suklaarouhetta, valkosuklaahippuja, sitruunanpalasia sekä n. puoli rasiaa vadelmia. Lisäksi askartelin tuollaisen pienen kakunkoristeen grillitikuista ja ekopaperista. 

Kakusta tuli mielestäni aika nätti ja ennen kaikkea hyvä. Tuoreet vadelmat tekevät täytteen mausta ihanan vadelmaisen ja suklaahippukeksit sopivat pohjaan erittäin hyvin, sillä pienet suklaayllärit pohjan seassa ovat aika kivanmakuisia:)

Jos joku sattuu testailemaan tätä reseptiä, niin olisi kiva kuulla millaista tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti