perjantai 23. helmikuuta 2018

Diy-rasiat vieraslahjoille

Juttuhan on niin, että minä ja J ollaan päätetty mennä naimisiin. Tästä johtuen pääni on viimeaikoina ollut täynnä kaikenlaista häähömppää, joten käsityöt ovat jääneet vähemmälle ja tämä blogi on sitä myötä ollut melko hiljainen. En nimittäin halua täyttää tätä käsityöblogiani hääjutuilla, vaan päätin perustaa erillisen Tyttö tahtoo nimisen blogin, joka keskittyy lähinnä meidän häidemme järjestelyihin, mutta käsittelee hääteemaa myös yleisemmällä tasolla. Hääteemasta kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan hääjärjestelyjemme etenemistä Tyttö tahtoo -blogin puolelle. 

Tämän blogin puolella ajattelin kuitenkin aina silloin tällöin nostaa esiin myös jotain hääaskartelujani. Kuten tänään nämä rasiat. Halusin nimittäin vieraslahjoiksemme pienet karkkirasiat. Rasioitahan saa ostettua valmiinakin, mutta tällaisena diy-ihmisenä päätin askarrella ne itse. Lisäksi olen tässä vuosien varrella onnistunut haalimaan itselleni aikamoisen läjän paperia. Siis kyllä, ihan vain paperia. Osa papereista on peräisin esim. Suomalaisen kirjakaupan alennusmyynneistä ja osa jopa niinkin kaukaa, kuin Tiimarin loppuunmyynneistä, jolloin sisäinen tarjoushaukkani oli sitä mieltä, että minun on ehdottomasti ostettava kivoja papereita kerta halvalla saa, koska kyllähän niitä voi sitten joskus käyttää kaikkiin askarteluihin ja kutsuihin ja yms. Nyt se hetki siis koitti ja päätin tehdä niistä pieniä rasioita vieraslahjoja varten.

Ohjeen rasioihin nappasin Amalian askartelut -blogista, jossa on kuvattu rasioiden teko vaihe vaiheelta. Itse tein rasiani niin, että yhdestä A4-arkista sai aikaiseksi aina yhden rasian. Leikkasin arkin ensin puoliksi ja tein toisesta puolikkaasta neliön kantta varten. Toisen puolikkaan leikkasin vajaan 1cm kapeammaksi ja tein sitten siitäkin neliön pohjaa varten. Tämän jälkeen taittelin molemmat paperit ohjeen mukaisesti ja lopuksi teippasin pohjaosioiden sisäpuolelle erilaisia "rakkautta on..." sanontoja, jotka tulevat esiin sitten, kun karkit on syöty.
Rasiat soveltuvat vieraslahjojen lisäksi moneen muuhunkin käyttötarkoitukseen ja paperin kokoa muuttamalla voi tehdä erikokoisia rasioita erikokoisille lahjoille. Rasioiden tekeminen on varsin helppoa, mutta toki melko aikaa vievää, kun tehtävänä on yli 90 rasiaa:D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti