sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Muhkea kauluri

Tein siskolleni reilu vuosi sitten kaulurin ulkoilukäyttöä varten ja kauluri on ilmeisesti ollut sen verran näppärä, että nyt hän pyysi tekemään uuden. Uutta kauluria varten toiveena oli, että se olisi musta ja hieman edellistä muhkeampi, jotta se sopisi paremmin arkikäyttöön siistimpien takkien kanssa. 


Viimekertaisen kaulurin tein 1o1n-joustinneuleella, mutta tällä kertaa halusin kauluriin hieman siistimmän neulemallin. Olen nähnyt useammassakin käsityöblogissa kivannäköisiä tuubihuiveja ja päätin koittaa niissä käytettyä mallia. Kyseinen neulemalli löytyy alunperin Lankakauppa Kerän blogista ja siinä neulotaan aina *2 o, 1 o kiertäen, 1 n* ja toistetaan *–*, kunnes jäljellä on 2 s, jotka neulotaan myös o. Sama toistetaan myös nurjalla puolella. Silmukkamäärä riippuu siitä, kuinka leveää huivia/kauluria olet tekemässä, mutta sääntönä siihen on 2 + 4:llä jaollinen luku. Itse päädyin tekemään kaulurin 66 silmukalla. Langaksi valitsin saman Red Heart Soft -langan kuin edelliskerrallakin, sillä se on mukavan pehmoista eikä kutita kaulalla. Tällä kertaa neuloin langan kuitenkin kaksinkertaisena, jotta sain kauluriin toivottua muhkeutta. Lankaa kauluriin kului vajaan kahden kerän verran (100g keriä). Puikkoina oli koon 6 pyöröpuikot, vaikkakaan en siis neulonut kauluria suljettuna neuleena vaan kääntelin puolelta toiselle. 


Neuloin ensin n. 20cm pätkän kaulalle tulevaa osuutta, jonka jälkeen rupesin hieman leventelemään kaulurin alareunaa. Neuloin ensin joka toiseen 2o neulottavaan välikköön 1 silmukanlisäyksen, jonka jälkeen neuloin 3 kierrosta normaalisti (huomioiden lisäykset) ja sen jälkeen lisäsin myös joka toiseen aiemmin lisäyksittä jätettyyn 2o välikköön silmukanlisäykset. Sen jälkeen neuloin taas 3 kierrosta, jonka jälkeen toistin vastaavanlaiset lisäykset 3 kierroksen välein, jotta lopulta kaikissa oikein neulottavissa väleissä oli 4o. Neuloin loppuun vielä 3 kierrosta ilman lisäyksiä ja tein päättelykierroksen.


Lopuksi yhdistin kaulurin reunat toisiinsa virkkaamalla ja valmista tuli!Siskoni ei ole vielä nähnyt kauluria, joten saa nähdä, mitä hän tykkää. Uskon, että on mieluisa, mutta jos ei, pidän kaulurin itse:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti