perjantai 22. joulukuuta 2017

Pukinkonttiin: pitkät villasukat


Ihkaensimmäiset pitkävartiset villasukat ovat nähneet päivänvalon! Sitä piti näköjään näin kauan elää ennen kuin puikoiltani valmistuivat sellaiset, ja nytkin toiveesta. Anoppini nimittäin toivoi pitkävartisia villasukkia joululahjaksi ja minä tietysti toteutin toiveen. En kylläkään tiedä, miksi en ole koskaan aiemmin tehnyt pitkävartisia sukkia. Ei kai ole vaan ollut itsellä tarvetta eikä kukaan muukaan ole pyytänyt. Lisäksi varren tekeminen on mielestäni sukan tylsin vaihe, joten olen mielummin pysytellyt lyhyissä tai korkeintaan keskimittaisissa varsissa. Mutta nyt tehtyäni ensimmäisen pitkät sukat voin kertoa ettei se pitkien varsien neulominenkaan niin kamalaa ollut. Pitkiin varsiin kun saa tehdä matkan varrella hieman kavennuksia niin ei tarvitse neuloa vaan yhtä ja samaa pötköä koko matkaa, mikä on mielestäni se tylsin juttu varsien neulomisessa.


J:n äidillä ei ollut sukkien suhteen mitään erikoisempia toiveita, joten väriksi valikoitui harmaa, koska sitä löytyi sillä hetkellä eniten lankakopastani ja malliksi ihan perus villasukka. Jotain pientä twistiä kuitenkin halusin harmaan perussukan piristykseksi ja sen toteutin yläreunan resorissa. Vaihdoin nimittäin resorista sileään tavallaan asteittain 5 kierroksen välein, jolloin yläreunaan syntyi kolmion kärjet reunoille. 


Käytin sukkiin Novitan 7veljestä-lankaa ja nro 3 puikkoja. Aloitin sukan silmukkamäärällä 64 (16 per puikko), jonka sitten kaventelin pikkuhiljaa 48:aan (12 per puikko) nilkkaan mennessä. Silmukkamäärä riippuu tietysti ihan sukanpitäjän pohkeen paksuudesta, joten mitään sen tarkempaa ohjetta en nyt ajatellut näistä sukista laittaa. Esimerkiksi omille rimpulapohkeilleni sukat ovat vähän liian löysät, mutta sovittelin sukkia kertaalleen anopilleni ja hänelle tämmöinen silmukkamäärä oli sopiva. 


Mikään yllärijoululahja tämä ei siis ole, joten siksi uskallan julkaista tämän postauksen jo näin ennen joulua:) Näiden sukkien myötä onkin sitten viimeisetkin lahjat paketissa ja enää ei tarvitse keskittyä kuin jouluherkkuihin. Pitäisi nimittäin leipoa vielä vähän kakkua ja torttuja, mutta sitten onkin aika rauhoittua joulun viettoon. Hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti