maanantai 6. marraskuuta 2017

DIY - Simppeli tonttuovi


Minäkin sitten hurahdin ja nyt meiltäkin löytyy tämän joulun hittikoriste eli tonttuovi. Niille, jotka eivät vielä tiedä, mikä tonttuovi on, niin se on siis pieni, seinään kiinnitettävä ovi, jonka takana asuu tonttu. Netistä saa tilattua ihan valmiita ovisettejä, mutta ovi on helppo tehdä myös itse ja sillälailla ovesta saa myös juuri omaan kotiinsa sopivan. Erilaisia tonttuoviohjeita löytyy googlettelemalla. 

Itse päätin tehdä ovestani tosi simppelin ja sellaisen, mikä ei ihan älyttömästi askarteluja vaadi. Valitsin materiaaliksi kotoa löytyneen dc-fix sisustustarran, jota kätköistäni löytyi puukuosilla sekä mustana. Lisäksi nappasin maustekaapista muutaman cocktailtikun tikkaita varten. Näiden lisäksi tonttuoven tekemiseen tarvittiin vain musta ja valkoinen tussi, liimaa sekä tietysti sakset.


Aloitin oven tekemisen leikkaamalla puukuvioisesta dc-fixistä oven muotoisen palan. Ovipalan avulla sommittelin mustasta dc-fixistä pokat ovelleni ja lisäksi piirsin ihan vapaalla kädellä ovelle nupin ja saranat, jotka myös leikkasin irti. Sitten vain teippailin palat paikoilleen ja kiinnitin oven seinään jalkalistan yläpuolelle. 

Halusin tontuilleni myös postilaatikon, jonka leikkasin senkin mustasta dc-fixistä ja koristelin valkoisella permanenttitussilla. Tikkaita varten leikkasin cocktailtikut sopiviksi paloiksi, liimasin palat paikoilleen pienillä liimatiploilla ja lopuksi liiman kuivuttua maalasin tikkaat mustiksi mustalla permanenttitussilla. Tikkaiden asetuksessa käytin apuna pikkiriikkisiä sinitarrapaloja, jotta tikkaat pysyvät paikoillaan. 


Oveni takana asuva tonttu Torvisten pariskunta pääsi myös esille. Ovat ilmeisesti juuri lähdössä tarkkailukierrokselle poronsa kanssa. 


Ensimmäinen joulukoriste on nyt siis laitettu, joten joulunodotus voi alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti