keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Pandasukat vauvalle


Ystäväni sai toisen lapsensa alkukuusta. Tällä kertaa emme ystäviemme kanssa ehtineet järjestää hänelle babyshower kutsuja, mutta halusin kuitenkin antaa pienen lahjan uudelle tulokkaalle. Ajattelin, että lahja voisi olla jotain itsetehtyä ja sellaista, jolle oikeasti olisi sitten käyttöäkin. Vauvat tarvitsevat tietysti vaatteita ja keväällä neulomieni Suomi100-sukkien tekeminen oli niin mukavaa, joten päätin neuloa sukat. Vauveli oli toki jo saanut juhlavuoden sukat sairaalasta, mutta talvi on tulossa, joten eiköhän niitä sukkia tarvitse useammatkin. Halusin tehdä sukista mahdollisimman suloiset, mutta sellaiset, jotka eivät kuitenkaan ole liian hempeät poikavauvalle. Googlettelin vähän erilaisia vaihtoehtoja ja löysin kuvan La Mimmiita -blogin pandasukista, joista otin sitten vinkkiä omiin sukkiini.  Tein sukat neulomalla ensin raitavartiset perussukat ja lisäämällä niihin sitten virkkaamalla tekemäni korvat ja silmät. Käytin sukkiin Novitan Pikku Pirta lankaa. Tarkempi ohje kuuluu näin:

Sukat (puikot 2,5):
Luo mustalla langalla 10 silmukkaa per puikko ja neulo 6 kierrosta 1o1n-joustinneuletta.
Vaihda valkoiseen lankaan ja neulo 28 kierroksta oikein raitaneuletta (raidan leveys 4 kierrosta).
Neulo vahvistettu kantapää mustalla langalla (korkeus 11 "isoa silmukkaa") ja vaihda sen jälkeen taas valkoiseen lankaan. Neulo 20 kierrosta oikein ja kavenna sen jälkeen 2 x per puikko ja jätä väliin ensin 3 kierrosta, seuraavien kavennusten jälkeen 2 jne. Vedä lopuksi lanka jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele. Virkkaa mustalla langalla korvat, silmät ja nenä (koukku koko 3). 

Korvat  2kpl: 
Luo 2 ketjusilmukkaa, virkkaa 3 s samaan silmukkaan ja lisää 1 ketjusilmukka (käännä). 
Virkkaa 2 s samaan silmukkaan x 3 ja lisää 1 ketjusilmukka (käännä). 
Virkkaa 1 s + 2 s samaan silmukkaan x 3 ja lisää 1 ketjusilmukka (käännä).
Virkkaa 2 s + 2 s samaan silmukkaan x 3 ja katkaise lanka ja vedä se viimeisen silmukan läpi.

Silmät 2 kpl:
Luo 5 ketjusilmukkaa ja sulje ne renkaaksi.
Virkkaa 1 s + 2 s samaan silmukkaan x 8 + 1 piilosilmukka. Katkaise lanka ja vedä se viimeisen silmukan läpi.

Nenä: 
Luo 5 ketjusilmukkaa ja sulje ne renkaaksi
Virkkaa 1 s + 2 s samaan silmukkaan x 5 + 1 piilosilmukka. Katkaise lanka ja vedä se viimeisen silmukan läpi.

Kiinnitä korvat, silmät ja nenä paikoilleen pienillä pistoilla ja päättele langat. Tee valkoisella langalla silmiin pienet pallurat. 

Tee toinen samanlainen.Pistin sukat jo pari viikkoa sitten postiin ja sain ystävältäni heti seuraavana päivänä kiitokset, että mieluisat ovat:) Tämän blogipostauksen tekeminen jäi kuitenkin taas roikkumaan ihan liian pitkäksi aikaa. Välillä sitä vaan tuntuu, että on satamiljoona rautaa tulessa, eikä olevinaan ehdi kirjoittelemaan blogiin, vaikka kaikkea muuta kyllä ehtii:D

4 kommenttia: