torstai 17. elokuuta 2017

DIY - printti t-paitaan

Käväistiin viime viikolla J:n kanssa Tallinnassa parin yön reissulla. Kierreltiin siellä vähän kauppoja ja piipahdettiin myös vanhan kaupungin puolella sijaitsevassa Oma asi d_sign storessa. Siellä silmiini osui Streetwear by kirju merkin ihanat korut ja etenkin t-paidat ja hupparit, joissa oli hauskoja geometrisia eläinprinttejä. En ostanut t-paitaa sillä kertaa, mutta ne jäivät pyörimään mieleeni.


Kuviot, joita paidoissa oli, olivat melko simppeleitä, joten rupesin pähkäilemään, että minähän voisin tehdä samankaltaisen paidan itsekin. Siispä piipahdus henkkamaukkaan, josta löytyi vitosella tehtävään mainiosti sopiva perus t-paita, ja eikun piirustelemaan.


Kuvion paitaan löysin netin syövereistä etsimällä kuvia geometric animal line hakusanoilla (en enää muista, miltä sivustolta valitsemani kuvio tarkalleen ottaen on). Jostain syystä kaikki hirvet ja peurat ja yms. tuntuivat kiinnostavan minua eniten, joten päätin sitten tehdä sellaisen. Tulostin kuvion paperille ja tökkäsin neulalla jokaiseen kuvion nurkkakohtaan pienen reiän, joiden avulla merkkasin paitaan apupisteitä. Vetelin sitten viivat pisteiden välille viivottimen avulla. Mutta arvatkaapa mitä! Kämmi kävi! Olin varsin tietoinen siitä, että tällä pisteestäpisteeseen taktiikalla saa olla tarkkana, minkä pisteiden välille niitä viivoja vetelee, mutta jotenkin sitten onnistuin herpaantumaan sen verran, että tuli vedettyä viiva sarvesta korvaan. Not good. Muutoin kuvion tekeminen oli kylläkin melko simppeliä. Vähän sai varoa ettei kangas lähtenyt rypistymään, kun veti viivottimen avulla viivoja, mutta tein aluksi vain hennot viivat, joita vahvistin sitten vapaalla kädellä. Käytin kuvion piirtämiseen Bic:in ohutkärkistä tekstiilimerkkauskynää, jonka pitäisi kestää hyvin pesua.Tämä ylimääräinen viiva-asia muutti alkuperäistä suunnitelmaani sen verran, että peuralle oli keksittävä myös tausta, jolla viivan saisi piiloon. Pähkäilin jos jonkinmoisia palluroita ja kolmioita ja yms. mutta lopulta päädyin sitten ihan yksinkertaisiin palkkeihin. Tein ensin ylimmän palkin, jolla sain kämmini piiloon ja totesin, että palkkeja saa olla kyllä enemmänkin, joten tein vielä kaksi lisää. Taustapalkkien lisääminen teki paidasta kylläkin ehkä vähän poikamaisemman näköisen kuin mitä alunperin oli tarkoitus. Mutta kämmistä huolimatta lopputuloksesta tuli mielestäni aika kiva ja paita pääsee varmasti käyttöön lähipäivinä.


Tuollaisissa Oma asi:n kaltaisissa designkaupoissa tulee monesti jotenkin inspiroitunut olo. Pitäisi kyllä kierrellä niissä useamminkin. Kaiken kukkuraksi niistä voi myös löytää ideoita tämän paidan kaltaisiin diy-projekteihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti