sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Kämmekkäät


J osti keväällä pyörän, jolla hän on nyt sitten polkenut melko usein töihin. Suomen kevät ja alkukesä kun kuitenkin olivat mitä olivat, niin pyöräillessäkin sai olla ihan reilusti päällä. Vaatteista huolimatta ranteille pääsi tulemaan vilu, joten loppukeväästä J pyysi minua tekemään hänelle kämmekkäät. Tutkailin netistä erilaisia malleja ja silmiini osui Mehukekkerit-blogin kämmekäsohje. Tein omat versioni alkuperäistä ohjetta mukaillen ja omasta ohjeestani muotoutui tällainen:

Kämmenosa:
Luo 12 silmukkaa per puikko (yhteensä 48 silmukkaa). Neulo 4 kerrosta nurjilla silmukoilla ja sen jälkeen 5 kerrosta oikein. Jatka näin kunnes olet neulonut neljä kertaa nurjat rivit. Jatka sen jälkeen neulomalla kaikki silmukat oikein n. 12cm matkan (itse tein 45 kierrosta). Ota pätkä eri väristä lankaa ja neulo sillä toisen puikon 7 viimeistä silmukkaa. (Toisen käden kämmekkäässä neulo eriväriset silmukat kolmannen puikon 7 ensimmäiseen silmukkaan.)Siirrä erivärisellä neulotut silmukat takaisin alkuperäiselle puikolle ja jatka sileän neulomista vielä n. parin sentin (8 kierroksen) verran. Neulo kämmekkään reunaan vielä reilu pari senttiä (10 kierrosta) 2o2n joustinneuletta ja päättele silmukat lopuksi löyhästi nostamalla aina edellä neulottu silmukka toisen yli.

Peukalo:
Ota eri värinen lanka varovasti pois, ja poimi silmukat (ja niiden vierestä myös uusia silmukoita) kolmelle puikolle siten, että silmukoita tulee yhteensä 20. Neulo 2o2n  joustinneuletta reilut pari senttiä (10 kierrosta) ja päättele silmukat lopuksi samalla tavalla kuin kämmenosassa.

Tee vielä toinen kämmekäs, päättele langanpätkät neulan avulla ja valmista tuli! Lankana käytin Novitan Pikku Pirtaa, joka on 100% akryylilanka ja puikkoni olivat kokoa 3.


Tällä hetkellä säät ovat onneksi sitä luokkaa, ettei näille kämmekkäille ole ollut tarvetta, mutta ovatpahan jo valmiina syksyä varten, kun ilmat alkavat taas viilenemään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti