tiistai 20. kesäkuuta 2017

Tunnelmaa parvekkeelle

Viime kertaisessa parvekepostauksessa kertoilin, kuinka sain laitettua parvekkeen kesäkuntoon erilaisten istutusten avulla ja jos jotakuta kiinnostaa tietää miten ne minun parvekeistutukseni voivat, niin voin kertoa, että pääasiassa hyvin. Rucola rehottaa kun mikäkin, mansikka on pukannut jo monta marjaa, salaatti nököttää pystyssä ja kasvaa hissukseen ja ruohosipulikin on kasvattanut jonkun verran uutta. Paprikat ovat hieman kysymysmerkki, sillä ne kyllä kasvavat kovasti, mutta minkään näköistä kukintaa niissä ei vielä näy, joten en tiedä aikovatko ne missään vaiheessa tuottaa hedelmää. Ainut täysin pieleen mennyt kokeilu on kuitenkin tässä vaiheessa ollut vain herneenverso. Se ei selkeästi tykännyt parvekkeeni oloista ja päätti kuivahtaa. Alla olevassa kuvassa näkyy myös villiksi ruvennut "kuollut" krysanteemini, joka on innostunut kasvattelemaan pitkiä oksia sinne sun tänne. Enkä minä estele. Antaa hänen kasvaa kerta vielä elossa on:D


Se kuitenkin kasveista. Tänään olen tuunannut parveketta hieman lisää, sillä olen haaveillut, että pääsisin kömpimään hämärtyvässä kesäillassa parvekkeelle kuuntelemaan linnunlaulua ja lukemaan hieman kirjaa tai vaikka näpertelemään käsitöitä. Siihen haavekuvaan on myös sisältynyt nätti valaistus parvekkeelle ja olen jo pitempään ihastellut niitä sellaisia valosarjoja (joita kaikilla nyt on), joissa on mustat johdot ja hehkulampun näköiset valot.


Ikean sivuilla silmiini osui juuri sellainen valosarja ja sellainenhan sieltä oli sitten myös saatava. Pyörähdettiin J:n kanssa viime viikolla pikavisiitillä Vantaan Ikeassa hakemassa kyseinen Svartrå-valosarja sekä lisäksi Borrby nimiset lyhdyt. Yksi iso ja yksi pieni. Valosarjan ripustelin naulojen ja koukkujen avulla oleskelunurkkaan ja ikkunoiden yläpuolelle. Lyhdyt puolestaan pääsivät tuolin viereen lattialle. Nyt parvekkeella on siis toisella puolella tunnelmallinen oleskelualue ja toisella pienimuotoinen hyötykasvipuutarha. Enempää en voisi toivoa! Paitsi ehkä uuden pikkupöydän vanhan rikkinäisen tilalle:D Mutta se taitaa olla sitten ensi kesän juttuja. 


Tämän viikon juttuja on kuitenkin parvekkeen laiton lisäksi huominen visiitti Rax Buffettiin sekä mökkeily. Sain Raxista kutsun tulla maistelemaan heidän uusia vegaanisia herkkujaan ja huomenna mennään sitten J:n kanssa testaamaan, mitä kaikkea hyvää sieltä löytyykään. Torstai-iltana puolestaan lähdemme juhannuksen viettoon mökille, joten toivottelen jo tässä samalla kaikille ihanaa juhannusta! 

Muistakaa myös osallistua kirja-arvontaan, joka on käynnissä vielä sunnuntai-iltaan saakka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti