tiistai 6. kesäkuuta 2017

Parveke kesäkuntoon


Vihdoin ja viimein pääsin parvekkeen kimppuun. Minun on jo pitkään tehnyt mieli laittaa parveke kesäkuntoon, mutta viime viikkoisen Kroatian reissumme takia en viittinyt aiemmin vielä istutella mitään, sillä kaikki kasvithan olisivat varmaan kerenneet nuupahtaa ihan täysin reissun aikana. Mutta nyt ollaan taas kotona, joten parvekekkin sai vihdoin ja viimein puhjeta kukkaan. Tai no, ei siellä nyt kovin montaa varsinaista kukkaa kylläkään ole. Viime syksynä ostamani krysanteemi nuupahti heti alkuunsa ja julistin sen jo syksyllä kuolleeksi. Annoin sen kuitenkin jäädä talveksi parvekkeelle ja kuinka ollakkaan siinä olikin vielä joku hengissä pysynyt oksa jäljellä ja keväällä se rupesikin kasvattamaan uutta vartta ja lehtiä. Vähän hassulta se kuitenkin näytti, joten ostin sen kaveriksi valkoisen pelargonian. Saa nähdä miten ne viihtyvät yhdessä. 


Alkusyksyksystä kertoilin parvekkeelle laittamastani säleiköstä, joka nyt sai vihdoin ja viimein myös kasveja purkkeihinsa. Istuttelin säleikön purkkeihin kaupasta ostamiani ruukkusalaattia, rucolaa, herneenversoja sekä ruohosipulia. Oli aika vaikea valita, mitä yrttejä/yms purkkeihin laittaisi, mutta päädyin sitten tuollaisiin, mitä varmasti tulee ainakin käytettyä. Myös keväällä siemenestä kasvattamani paprikat pääsivät nyt ulos isompiin ruukkuihin. Ne näyttävät tällä hetkellä ruukun vaihdoin myötä hieman nuupahtaneilta, mutta toivotaan, että nekin siitä vielä innostuisivat kasvamaan entistäkin vahvempina.


Pisteenä i:n päällä parvekkeella kasvaa nyt myös mansikka. Sen hommaamisesta olen puhunut jo varmaan koko talven ja vihdoinkin minulla on nyt sellainen! Hauskaa miten iloiseksi yksi pieni kasvi voi tehdä. Heti ensimmäisenä päivänä yksi marja alkoi jo vähän punertaakin, joten vaikka nämä minun istutukset eivät kauaa hengissä pysyisikään niin enköhän ainakin yhden mansikan kerkeä saamaan:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti