tiistai 2. toukokuuta 2017

Vapun synttärikakut


Niin se vain vappukin hujahti ohi hirmuisella vauhdilla. Luulisi, että kolmen päivän aikana ehtisi myös ihan vain olla, mutta jotenkin se aika vain meni siivoiluihin, leipomisiin ja muihin touhuiluihin. J:llä oli nimittäin syntymäpäivä vappuna, joten leivoimme pari kakkua ja kutsuimme muutamia hänen sukulaisiaan kakkukahveille. J sai itse valita kakkumaut ja hän päätyi mustikkaan ja sitruunaan. Aluksi ajattelimme, että tekisimme yhden kakun, jossa yhdistyy molemmat maut mutta päätimme kuitenkin tehdä kaksi kakkua (yksi kumpaakin makua), jotta kakkua varmasti riittää kaikille. Oma lempparini oli tuo raikkaampi sitruunakakku kun taas J tykkäsi enemmän mustikkakakusta. 


Tässä vielä reseptit molempiin kakkuihin:


Sitruunajuustokakku

Pohja:
½ pakettia digestive-keksejä
75 g margariinia

Täyte:
4 dl vispikermaa
1 prk sitruunarahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
puoli levyä Pandan valkosuklaata rouheena
yhden sitruunan puristettu mehu
5 liivatetta

Kiille:
3 dl appelsiinimehua
1 sitruunan puristettu mehu
4 liivatetta

Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita ne keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota kerma ja sekoita siihen muut täytteen ainekset. Liota liivatteet ja liuota ne pieneen tilkkaan keitettyä vettä ja sekoita se hyvin täytteeseen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Purista sitruunan mehu appelsiinimehuun ja liota ja liuota liivatteet ja sekoita ne joukkoon. Kaada kiille kakun päälle varovasti ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla. 


Mustikkajuustokakku

Pohja:
½ pakettia digestive-keksejä
75 g margariinia

Täyte:
4 dl vaniljakastiketta
1 prk mustikka-vaniljarahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
n. pari dl sulatettuja pakastemustikoita
5 liivatetta

Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita ne keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen muut täytteen ainekset. Liota liivatteet ja liuota ne pieneen tilkkaan keitettyä vettä ja sekoita se hyvin täytteeseen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti