keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Jämälankasukat

 Villasukkia neuloessa lankakerät harvoin kuluvat täsmälleen loppuun. Lankakopan pohjalle kertyy siis milloin minkäkin värisiä pikkukeriä. Roskiin niitä ei viitsi heittää, mutta ei niistä yksinään oikein mitään saa tehtyäkään. 


Minun ratkaisuni on ollu neuloa jämälankasukat. Kun koppaani on kertynyt useampi erivärinen pikkukerä, nappaan pohjaväriksi (yleensä) mustan langan ja raidoitan sukat jämälangoilla. Tällä kertaa kopastani löytyi muutamia punaisen, ruskean ja sinisen sävyjä, joten tein niistä tuollaiset sateenkaarityyliset sukat. 


Ikävä puoli näissä tälläisissa jämälankasukissa on kuitenkin päättely. Langanpätkiä riittää. Mutta kun urakan saa valmiiksi, tulee varsin hyvä mieli siitä, kuinka kivat sukat jämistäkin voi saada aikaiseksi:)


Onko teillä jotain tapoja käyttää jämälangat?

4 kommenttia:

  1. vähän isommat jämät punnitsen kahteen samanpainoiseen kerään.tai mittaan.joskus teen peppisukat eli miten sattuu.viimeksi lahjoitin vauvasukkia neuvolaan ,nyt en voi enää antaa kun niiden on oltava sinivalkoisia.kaksinkertaisella on kiva tehdä kun toinen lanka on pitkä ja silloin ei tarvitse päätellä jämiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ideoita. Noita vauvasukkia voisi kyllä tehdä tulevinakin vuosina ja kaksinkertaisella langalla neulominen on hyvä vinkki. Kiitos!

      Poista