torstai 19. tammikuuta 2017

Sinivalkoisia sukkia vastasyntyneille


Hurahdin sitten minäkin. Nimittäin mukaan Suomi100-keräykseen, jonka tarkoituksena on lahjoittaa sinivalkoiset sukat kaikille juhlavuonna 2017 syntyville vauvoille. 6 paria on nyt valmiina ja seuraavat odottaa jo puikoilla. 
Ajattelin tehdä jokaisesta parista omanlaisensa ja kiikuttaa ne sitten tässä joku päivä luultavasti Oulunkylän Lankamaailmaan, josta ne jatkavat matkaa lämmittämään pääkaupunkiseudun pikkuvarpaita. Lankoina olen käyttänyt Novitan Pikku pirtaa (vaaleammat) sekä Red Heart Soft lankaa (tummemmat). Käyttämäni puikot ovat kokoa 3 ja puikoilla on ollut vähän vaihdellen 8-10 s per puikko. Halusin pitää sukat melko modernin ja yksinkertaisen näköisinä, joten niissä ei ole kauheasti mitään hörhötyksiä vaan käyttämäni malli sekä kuviot/raidat ovat melko simppeleitä. Ideoita eri kuvioihin sain mm. selaillessani keräyksen Facebook-sivuja, jossa monet ovat jakaneet ohjeita ja kuvia tekemistään sukista. Tietoa villaseukkakeräyksestä löytyy myös kampanjan nettisivuilta. Sivujen perusteella vaikuttaisi, että eiköhän tuo tarvittava keräysmäärä (n. 55 000 sukkaparia) saada täyteen tämän vuoden aikana. Sen verran innokasta porukkaa tuolla keräyksen facebook-sivuilla ainakin vaikuttaa olevan. Jotkut ovat neuloneet jo monia kymmeniä sukkapareja!!!
 
Vaikka näiden sukkien neulominen onkin erittäin koukuttavaa, itse taidan kuitenkin tyytyä vain n. 10 pariin. Olisi tässä nimittäin muitakin projekteja, jotka pitäisi saada valmiiksi:D  


4 kommenttia: