torstai 29. joulukuuta 2016

Piparipohjainen mustikka-vaniljajuustokakku

Kuten viimeksi kerroin, leivoin jouluksi hieman kakkua. Vietimme joulua ensin aattona J:n vanhempien luona ja joulupäivänä oman perheeni kanssa, joten kakkua tarvitsi kahteen paikkaan. En kuitenkaan halunnut viedä puoliksi syötyä kakkua joulupäivänä perheelleni, joten ratkaisin ongelman tekemällä kakkua kahdessa eri muodossa: kertakäyttölaseihin sekä pieneen irtopohjavuokaan. Halusin kakkuun vähän jouluista makua, joten päätin tehdä pohjan pipareista. Täytteeksi tein kaksi erilaista kerrosta: mustikkaisen ja vaniljaisen. 



Tein kakkua n. 1,5 kertaisen annoksen normaalin kokoiseen juustokakkuun verrattuna ja näin sain aikaiseksi yhden pienen kakun ja 10 kpl laseihin tehtyjä kakkuja. Käyttämäni ohje kuuluu näin:

Pohja:
300 g pipareita
100 g margariinia

Mustikkatäyte:
3 dl vispikermaa
1,5 prk tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
n. 3 dl mustikoita
3-4 liivatetta

Vaniljatäyte:
3 dl vispikermaa
½ prk tuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
0,75 dl sokeria (+ osa vaniljasokeria)
3-4 liivatetta

Murskaa piparit ja sulata margariini. Sotke ne keskenään ja painele irtopohjavuoan ja lasien pohjalle (tai jätä laitettavaksi vasta täytekerrosten päälle kuten minä tein). Vispaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto, sokeri ja mustikat. Liota ja liuota liivatteet ja lisää ne täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa hetki ennen toisen täytekerroksen tekoa. Tee vaniljatäyte samalla tavalla ja lisää se mustikkatäytteen päälle. Anna kakun hyytyä muutama tunti (tai mielellään yön yli) jääkaapissa. Koristele esimerkiksi pipareilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti