sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Läppälapaset


J kysyi minulta yksi päivä, että voisinko neuloa hänelle läppälapaset. Hän nimittäin halusi lapaset, joita ei aina tarvitsisi riisua pois, kun tarvitsee touhuta jotain tarkempaa, sormia vaativaa hommaa. En ollut aiemmin tehnyt läppälapasia, mutta totesin, että eihän siinä tarvitse kuin pätkäistä lapanen poikki niin, että sormet jää näkyviin ja sitten neuloa erillinen läppä peittämään ne, joten ryhdyin hommiin. Näihin lapasiin ei siis ole käytetty mitään tiettyä ohjetta vaan repäisin ohjeen omasta päästäni samalla kun neuloin. 

Käytin lapasiin Red Heart Soft lankaa, koon 4 puikkoja ja lapasten ympärys oli 36 silmukkaa (9 per puikko). Neuloin lapasen varteen ensin harmaalla langalla 20 kierrosta 1o1n-joustinneuletta, jonka jälkeen neuloin (mustalla langalla) toiset 20 kierrosta sileää neuletta ennen peukalonreikää. Peukalokohdan jälkeen neuloin vielä 15 kierrosta sileää neuletta ja lopuksi 4 kierrosta 1o1n-joustinneuletta, jonka jälkeen tein päättelykierroksen kämmenosan yläreunaan. Seuraavaksi vaihdoin taas harmaaseen lankaan ja poimin kämmenosan rystyspuolelta 18 silmukkaa (4 kierrosta joustinneuleosan alapuolelta) ja vastaavasti loin kämmenen etupuolelle 18 silmukkaa, jotta sain taas silmukat kulkemaan lapasen ympäri. Neuloin 4 ensimmäisellä kierroksella kämmenpuolella 1o1n-joustinneuletta ja rystyspuolella sileää neuletta, jonka jälkeen jatkoin 18 kierrosta pelkkää sileää neuletta ennen loppukavennuksia (kavennus joka kierroksella sivureunoilla). Lopuksi tein lapasiin peukalot ja päättelin langat.


Silmukka- ja kierrosmäärät riippuvat aina tietysti siitä, minkä kokoiseen käteen lapasta tekee ja millaista lankaa käyttää. Tässä tapauksessa noilla määrillä lapasista tuli sopivat. Tekaisin heti perään lapaset myös itselleni. Itse en tarvinnut lapasiin tuota läppäominaisuutta, joten omistani tuli ihan peruslapaset. Vähän samaa näköä niihin kuitenkin tuli, koska tein molempien lapasiin varret ja kärjet eri värillä. Nyt on siis uudet lapaset sekä minulle että hänelle. Seuraavaksi voisikin tehdä vuorostaan vaikka villasukat:D 

4 kommenttia:

  1. nuo on varmasti tosi näppärät☺itselläni on parit kynsikkäät, jotka olen todennut tosi hyviksi 😊

    VastaaPoista
  2. Kiitos...juuri tällaisia ajattelin tehdä pojalle

    VastaaPoista
  3. Kiitos...juuri tällaisia ajattelin tehdä pojalle

    VastaaPoista