keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Banaanikakku


Tajusin tässä joku päivä, että minähän en ole viime aikoina leiponut melkein mitään! Nyt minun on kuitenkin jo pidemmän aikaa tehnyt mieli kakkua. Jotain sellaista kuivakakun tapaista, mutta kuitenkin mehevää. Aluksi ajattelin, että leipoisin samanlaista porkkanakakkua kuin viime syksynä, mutta pöydällä lojui muutama banaani, joten päädyinkin banaanikakkuun. Tutkailin netistä erilaisia banaanikakun ohjeita ja muokkasin niiden avulla itselleni ohjeen kaapista löytyvien ainesten ja käyttämäni vuoan mukaan (pieni irtopohjavuoka, jonka halkaisija 18cm). 

Taikina:
75 g margariinia
2 munaa
2 banaania
2 dl bulgarian jugurttia
1 dl sokeria
3 dl jauhoja (käytin gluteenittomia Semper fin mix jauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
Vajaa levy Pandan maitosuklaata
½ dl kermaa

Sulata margariini ja muussaa banaanit. Sekoita muussatut banaanit, munat, jugurtti ja sula margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään eri kulhossa ja sekoita ne sitten banaaniseokseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa n. 30-40 min. 


Oma kakkuni oli uunissa puolisen tuntia, mutta se jäi keskeltä hieman raa'aksi. Paistoaika riippuu tietysti vähän myös uunista ja siitä, millaista kakkuvuokaa käyttää. Oma kakkuni oli kuitenkin sen verran paksu, että olisi pitänyt malttaa paistaa sitä vähän kauemmin. Yleensä tuppaan paistamaan leivonnaisia liian kauan, joten tällä kertaa puolestaan vähän hötkyilin, kun yritin olla paistamatta kakkua ihan kuivaksi:D


Kun kakku on jäähtynyt, siirrä/kumoa se lautaselle. Sulata suklaa kerman kera kattilassa koko ajan hämmentäen. Kun suklaa on täysin sulanut kaada kuorrute kakun päälle ja levitä tasaisesti. Koristele haluamallasi tavalla. 


Minulta löytyi kotoa tuollaisia suklaapalluroita, jotka lätkäisin kakun päälle. Lisäksi kaapissani oli purkillinen erilaisia strösseleitä joten päätin ripotella vähän palloströsseleitä suklaapalluroitten kaveriksi. Mielestäni nuo strösselit näyttävät kakun päällä ihan lumelta, joten tuo kakkuhan sopii nyt hyvin juuri tähän hetkeen, kun taivaalta on tipahdellut talven ensimmäiset lumihiutaleet:) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti