keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Mulla on partsi!


Vaikka tämä kesä alkaa kääntymään jo syksyksi, ajattelin vielä kirjoitella tällaisesta vähän kesäisemmästä aiheesta. Nimittäin kuten otsikostakin käy ilmi, muuton myötä toteutui haaveeni omasta parvekkeesta. Entisessä asunnossani ei siis ollut parveketta ja etenkin aina kesäisin mietiskelin, että oi kun olisi kiva, jos olisi oma pieni kesäkeidas, jossa voisi nauttia auringosta ja kasvatella hieman kukkasia ja vihanneksia. Nytpä voin! Mutta en kylläkään enää tänä kesänä:D Muutto sattui istutusten kannalta hieman liian myöhäiseen ajankohtaan, joten en ole laittanut parvekkeelleni vielä kuin pari hassua kukkasta. Pitää miettiä, jos hankkisi vielä vähän lisää jotain syyskukkia, mutta tällä hetkellä mennään näillä. 


Sisustin partsin kuitenkin muuten valmiiksi, joten keväällä ei sitten tarvitse ostella kuin kukkasia ja muita istutuksia. Halusin parvekkeelleni kaksi asiaa: loikoilunurkkauksen, jossa voi istuskella rennosti auringossa ja nautiskella esim. aamupalaa sekä viljelynurkkauksen kukille ja vihanneksille. En myöskään halunnut käyttää uusiin hankintoihin ihan hirmuisesti rahaa ja halusin hyödyntää mahdollisimman paljon jo olemassa olevia tavaroita, joille ei ollut löytynyt muuta paikkaa uudesta asunnosta. Esimerkiksi kaikki ruukut ja sisustustavarat minulta löytyi jo ennestään ja myös tuo musta Ikean Lack-pöytä jäi muutossa ylimääräiseksi ja se löysikin sitten paikkansa parvekkeelta. Tuolit hommasin niin ikään Ikeasta (Nolmyra-lepotuoli) ja mustat (aiemmin eteisessä olleet) matot päätyivät nyt parvekkeelle. Parvekkeen värit määräytyivät osittain jo olemassa olevien tavaroiden perusteella (musta, valkoinen, vihreä) ja lisäksi halusin sinne lisää puunsävyjä. Viljelynurkkaukseen (tai pikemminkin seinustalle) hankin säleikön, johon aion keväällä istutella yrttejä. Jostain syystä minun oli aivan pakko saada myös tuollaiset Ikean Knagglig-laatikot, jotka toimivat tällä hetkellä säilytyslaatikoina, mutta joihin saatan laittaa keväällä myös jotain kasvamaan. Vanha pallovalosarjani päätyi myös tuonne viljelynurkkaukseen, mutta en ole vielä varma onko tuo sen lopullinen paikka vai keksinkö sille jonkun kivemman sijainnin. 


Tästä tuli nyt vähän tällainen Ikea-parveke, mutta jos on jäänyt epäselväksi niin minä pidän Ikeasta:D Ja vaikka purkit ja ruukut ammottavat nyt vähän tyhjyyttään, tuli parvekkeestä ainakin omasta mielestäni varsin viihtyisä. Nyt on kiva nauttia viimeisistä lämpimistä päivistä nätillä parvekkeella. Ja sitä lämpöä on tosiaan vielä tällaisella lasitetulla parvekkeella riittänyt, kuten ylempänä olevassa kuvassa näkyvästä sulaneesta kynttilästä käy ilmi:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti