tiistai 13. syyskuuta 2016

Ikea hack: Luröy-sälepohja parvekkeelle


Kirjoittelin viime viikolla uudesta parvekkeestani, mutta en vielä avannut sen tarkemmin, mistä seinällä oleva säleikkö on peräisin. Paljastettakoon nyt, että se on sängynrunkoon tarkoitettu Ikean Luröy-sälepohja! Googlettelin nimittäin joku aika sitten erilaisia ideoita parvekkeen seinäsäilytystä varten ja jonkun mutkan kautta löysin alla olevan kuvan.

Kuva
Innostuin kuvasta tosi paljon ja halusin samanlaisen myös itselleni. Ei siis auttanut kuin marssia Ikeaan ja napata sälepohja kainaloon. Kyseisiä sälepohjia on saatavana 70, 80 ja 90 cm leveinä. Itse valitsin kapeimman vaihtoehdon. Lisäksi ostin neljä Sunnersta-purkkia sekä yhden setin Sunnersta-koukkuja, jotka onnekseni napsahtivat mukavasti kiinni säleikön rimoihin. Yhteensä sälepohja sekä purkit ja koukut kustansivat vaivaiset 12,50 euroa, joten ihan hirmuisesti tässä projektissa ei päässyt köyhtymään. 


Purkit odottelevat nyt kevättä, jolloin tarkoituksenani on laittaa niihin yrttejä ja muita pikkukasveja. Koukkuihin puolestaan ripustelin nyt ainakin alustavasti puutarhavälineet, jotka ovat siinä kätevästi käden ulottuvilla. Luultavasti ne myös jäävät siihen, sillä ainakin omasta mielestäni ne näyttävät aika kivalta noin


Inspiraatiokuvassa säleikkö on ripustettu seinälle tuollaisten kannattimien/koukkujen kanssa, mutta itse nostin säleikön seinälle ihan vain kolmen ruuvin varaan. Aiempien asukkaiden jäljiltä parvekkeeni seinässä oli nimittäin muutamia nauloja nätissä rivissä, joten minun ei edes tarvinnut tehdä uusia reikiä seinään. Vaihdoin vain naulat hieman järeämpiin ruuveihin, jotka kestävät säleikön painon (ainakin toivon niin:D). 


Hauskaa, miten joistain tavaroista voi saada aikaan jotakin ihan muuta kuin, mihin ne on alunperin tarkoitettu:D

1 kommentti: