tiistai 17. toukokuuta 2016

Pussukkaprojekti

Minulla on tässä pitkin kevättä ollut meneillään tämmöinen pussukkaprojekti. Tuttuni pitää nimittäin kesäisin turistikojua ja hän sanoi alkuvuodesta, että jos tahtoisin tehdä jotain käsitöitä, hän voisi myydä niitä siellä. Minäpä sitten aloin ideoimaan turisteille sopivia käsitöitä (jotain mitä tutulleni ei ollut vielä tulossa myyntiin) ja päädyin kännykkä- ja tablettipussukoihin. Niitä minä olenkin nyt sitten väkertänyt, kun aikaa on ollut ja tuloksena on tällainen läjä. 


Kuten kuvasta näkyy, tein pussukat virkkaamalla. Tablettipusseihin käytin Red Heart Soft lankaa ja kännykkä pusseihin Novitan Ipanaa. Halusin pussukoihin jotain suomiteemaa joten tein osaan pusseista kirjovirkkaamalla hirven ja joutsenen kuvia. Yhteen pussukkaan päätyi myös orava, mutta kuvio ei ollut mielestäni tarpeeksi selkeä, joten en tehnyt niitä enempää. Metsäneläinten vastapainoksi halusin tehdä myös pussukoita, jotka eivät hengi mitään suomiteemaa vaan ovat sen verran neutraaleja, että turistit voivat ostaa niitä ihan arkikäyttöön. Näista pussukoista tuli sitten raidallisia. 


Laitoin tablettipussukoihin napin ja lenksun, jotta tabletti pysyy kunnolla pussukassa eikä luiskahtele sieltä pois miten sattuu. Kännykkäpussukat puolestaan saivat jäädä ilman kiinnityslenksuja, sillä ainakin itselleni aiemmin tekemät pussukat ovat toimineet hyvin ilmankin ja kännykän saa napattua helpommin pois pussista, kun siinä ei ole mitään avattavia lenksuja. 


Kiinnitin pusseihin myös tuollaiset lappuset, joissa lukee tuotteen lankatiedot, tekijä sekä mille mallille mikäkin pussi sopii. Tein tablettipussukat iPad minin sekä 9,7 tuumaisen iPadin mittojen mukaan ja kännykkäpussit ovat puolestaan sopivia iPhone 5 ja 6 malleille. Luultavasti niihin käy myös monet muut puhelimet, mutta en nyt viitsinyt ruveta googlettelemaan kaikkien mahdollisten puhelinten mittoja ja kirjaamaan niitä tuohon lappuun. Sovitelkoot ihmiset sitten puhelimiaan niihin. 


Pussukoiden lisäksi myyntiin lähtee myös läjä virkattuja magneetteja. Osa ripustuslenksulla ja osa magneetilla. Toivottavasti edes jotain menee kaupaksi tässä kesän aikana:)

3 kommenttia:

 1. onpa tosi hienoja! en tajuu miten osaat tehdä kaikista niin siistin näkösiä, mulla tulee aina niin muhkuraisia ja erinäköisiä jos teen montaa samanlaista :D mitä lankaa sä muuten tykkäät käyttää noihin sydämiin? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!:D Mä luulen, että tasalaatuisuus johtuu siitä, että mun virkkauskäsiala on melko tiukkaa niin siinä ei sitten pääse syntymään kauheasti erikokosia silmukoita, mitkä aiheuttaisi muhkuroita.
   Sydämiin olen käyttänyt pääasiassa Novitan Ipanaa. Muutaman sydämen olen tehnyt Red Heart Baby sekä Kotikulta Pehmoinen langoista, joita ostin joskus Tokmannilta. Ja nuo punaiset ja luonnonvalkoiset on tehty Novitan Nallesta, koska siitä löytyi sopivat värit joulukoristeita varten. Nallesta tulee kuitenkin vähäsen rosoisempaa jälkeä kuin noista akryylilangoista.

   Poista
  2. ahaaa joo! mulla tuppaa tulee näpit kipeeks ku teen tiukkaa nii yritän aina tehdä vähän löysempää ja siinäpä se sitten lähtee varmaa hapuilee :D alright :-)

   Poista