sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Puolukkajuustokakku mututuntumalla


Meillä oli eilen tyttöjen kanssa pienet pikkujoulut ja tarjolla oli jos jonkinmoista pientä jouluista syötävää. Yksi pöytään päätyneistä herkuista oli tekemäni puolukkajuustokakku, jonka nimesin mutukakuksi, sillä minulla ei ollut siihen mitään varsinaista reseptiä, vaan laittelin aineksia sen mukaan kun hyvältä tuntui. Pohjaa tehdessäni kävi myös niin, että huomasin, ettei minulla ollutkaan kaapissa kuin muutama hassu digestive (vaikka olin muistellut että niitä on melkein paketillinen), joten ei auttanut kuin heittää sekaan pari suklaahippukeksiä, joita kaapista onneksi sattui löytymään. Mielestäni suklaahiput antoivat kuitenkin pohjaan itseasiassa ihan kivan lisämausteen, joten ei hätää! Reseptistä muotoutui lopulta tällainen: 

(käytössä pieni 17cm irtopohjavuoka)

Pohja:
n. 1/4 pakettia digestivejä + pari suklaahippukeksiä
40 g margariinia

Täyte:
2 dl kermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
reilu 2 dl puolukoita

Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita ne keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto ja rahka sekä sokerit. Sulata ja survo puolukoita vähän ja sekoita ne täytteeseen. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateliuos täytteeseen ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla. 



Kakun lisäksi innostuin askartelemaan pari pahvista pikkukuusta. Madam B.C.:n Mariko oli nimittäin muutama päivä sitten tehnyt vastaavanlaisia kuusia omassa blogissaan, joten minäkin halusin testata ja kivojahan niistä tuli. Eikä ole tosiaankaan vaikea tehdä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti