keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Verhojen vaihtopäivät


Tiedättekö, kun joskus sitä vaan kyllästyy siihen, että kämppä näyttää vuodesta toiseen ihan samalta. Olen asunut asunnossani jo kohta viisi vuotta ja koko tämän ajan ikkunoissa on ollut samat verhot. Tuossa vähän aikaa sitten minulle kuitenkin iski sellainen tunne, että ehkä ehkä olisi aika verhojen vaihdolle. Toisaalta en kuitenkaan halunnut ruveta laittamaan kaikkia verhoja ihan uusiksi, koska etenkin makuuhuoneen reikäkuvioinen verho oli sellainen, josta en halunnut luopua, joten päädyin lopulta etsimään sekä makkarin että olkkarin verhoille uudet parit. 


Olohuoneessa oli alunperin kaksi mustaa ja kaksi turkoosia pellavapaneeliverhoa. Mustat saivat jäädä ja niiden pariksi ompelin Ikean luonnonvärisestä Aina-kankaasta uudet paneelit. Ikkunoistani on suorat näkymät vastapäisiin kerrostaloihin, joten tuo Aina-kangas on siitä kiva, että se on sen verran paksua, jotta touhuiluni eivät varmaankaan näy kauheasti ulospäin iltojen pimetessä.


Verhojen lisäksi myös olohuoneen sohvatyynyt saivat uuden ilmeen. Niissä oli aiemmin (jo hieman kärsineet) turkoosit päälliset, joiden tilalle ompelin Eurokankaasta löytyneestä Aurinkokunta nimisestä kankaasta uudet. Mielestäni sohvannurkka kaipaa noiden mustavalkoisten tyynyjen lisäksi kyllä vielä myös jotain vaaleanruskeaa, joka yhdistäisi sohvan ja verhojen sävyt paremmin toisiinsa, mutta sitä joutaa ehkä pohtimaan myöhemmin. 


Makuuhuoneessa puolestaan mustan reikäkuvioisen verhon parina oli aiemmin vihreät sivuverhot, jotka saivat nyt siis olohuoneen turkoosien verhojen tapaan väistyä tieltä ja mustan verhon uudeksi pariksi tuli Ikean valkoinen Vivan-verho. Musta verho oli alunperin ikkunan edessä, mutta siirsin sen nyt sivulle ja valkoinen verho puolestaan pääsi ikkunalle. Se päästää kivasti valoa läpi mutta blokkaa samalla näkymiä sisäänpäin. Ikkunassa on myös pimentävä rullaverho, jotta huoneen saa pimeäksi, mutta se maastoutuu kivasti valkoisen verhon taakse. 


Makuuhuoneeseen tarttui Ikea-reissulta myös pieni Sinnerlig-valaisin, joka löysi paikkansa yöpöydältä. 


Haaveena olisi myös korvata ikkunan edessä oleva Expedit-hylly ihanalla Kodin Ykkösestä löytyvällä Bess-senkillä, jonka hinta vaan on aika suolainen, joten saa nähdä jääkö vaan haaveeksi. 

Kuva: Kodin1

Mistään sisustuslehdistä napatulta tämä minun kotini ei kyllä näytä, mutta pienillä muutoksilla siihen sai taas vähän uutta eloa, joten on kivempi jatkaa kohti talvea ja leppoisia koti-iltoja:) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti