maanantai 5. lokakuuta 2015

Porkkanakakkunen

Innostuin tänään taas leipomaan. Olen jo useamman kerran miettinyt porkkanakakun testaamista ja törmäsin tässä joku päivä Focus on Fashion -blogissa tehtyyn ”maailman parhaaseen porkkanakakkuun”. Ohje vaikutti mukavan simppeliltä, joten nappasin tänään kauppareissulla ostoskoriini myös tarpeet kyseistä kakkusta varten. Kaneli antaa porkkanakakkuun kivasti sellaista vähän talvista makua, joten kakun valmistuttua vetäisin villasukat jalkaan, sytytin kynttilät ja kääriydyin vilttiin nauttimaan kakustani ja syysillasta. 



Tässä vielä kakun ohje (jota muokkasin taas hivenen alkuperäisestä): 

Pohja:
3 munaa
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
4 dl porkkanaraastetta
150 g voita
(loraus appelsiinimehua)

Kuorrutus: 
50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
(loraus appelsiinimehua)


Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua voita (sekä appelsiinimehua). Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uunipellille. Paista 200 asteessa n. 30 min. 


Anna pohjan jäähtyä ja tee sitten kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Lisää tomusokeri (ja appelsiinimehu) ja levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele halutessasi pähkinärouheella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti