lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappubrunssi: pinaatti-fetapiirakat


Pidimme eilen tyttöjen kanssa luonani pienen vappubrunssin, johon näpertelin hieman erilaisia simppeleitä pikkusuolaisia. Menumme koostui mm. jugurttikipoista, tomaatti-mozzarellatikuista, ilmakuivattuun kinkkuun käärityistä hunajameloneista, kaverini tekemistä kalkkunasandwicheistä, kinkku-tuorejuustoruisnapeista, lohi-tuorejuustokurkuista (joihin löysin idean Today’s today -blogista) sekä pienistä pinaatti-fetapiiraista


Tein nämä piiraat painelemalla muffinssivuoan kuppeihin kaupan pakastealtaasta saatavaa valmista piirakkataikinaa (taikinan voisi tietysti tehdä myös itse mutta päästin itseni nyt hieman helpommalla käyttämällä valmista taikinaa) ja esipaistamalla pohjia ensin muutaman minuutin 200 asteisessa uunissa. Pohjien paistuessa pilkoin n. puoli pussillista pinaattia ja yhden paketillisen fetaa ja sekoitin ne kulhossa yhdessä yhden munan ja yhden kermadesilitran kanssa. Seuraavaksi lusikoin täytteen esipaistettujen piiraspohjien päälle, lisäsin luumutomaatinpuolikkaat ja ripottelin hieman juustoraastetta pinnalle. Annoin piiraiden paistua vielä n. 15-20 min 200 asteisessa uunissa ja valmista tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti