sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Simppeli banaani-suklaakääretorttu

Minä olen vähän semmoinen banaani-suklaatyttö. Tykkään banaani-suklaapirtelöstä, -jäätelöstä, -muffinsseista ja oikeastaan varmaan kaikista herkuista, joissa nämä kaksi ainesta on yhdistetty. Tänään pyöräytin pitkästä aikaa banaani-suklaakääretortun. Teen kyseistä kääretorttua yleensä vain omia herkkuhetkiäni varten, joten ohje ei ole turhan tarkka ja toteutuskin monesti vähän suurpiirteinen (kuten myös tällä kertaa:D). Pääasia on, että tulee nopsasti valmista ja maistuu hyvälle. 


Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria 
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(vähän kaakaojauhetta jos haluaa)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne joukkoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina pellille ja paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. 

Täyte ja kuorrute:
2-3 banaania
vajaa puoli levyä maitosuklaata rouhittuna (käytin itse tällä kertaa kaapista löytynyttä Fazerin Salty Popcorn suklaata)
3-4 dl vispikermaa (vähän sokeria joukkoon)

Muussaa banaanit ja levitä pohjan päälle. Ripottele päälle suurin osa suklaasta ja levitä n. puolet kermasta. Rullaa varovasti kääretortuksi. Levitä tortun päälle kerros kermaa ja ripottele päälle loput suklaarouheet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti