sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Converse-sukat


Eräs tuttuni oli nähnyt kuvan Converse-villasukista ja ihastunut niihin täysin, joten minäpä tartuin puikkoihin ja tein hänelle sellaiset. Olen tehnyt Converse-sukkia jo pari kertaa aiemminkin, mutta nyt pääsen esittelemään nämä myös blogin puolella. Ohjeen olen kehitellyt omassa päässäni. Lankana käytin Novitan seiskaveikkaa ja puikot olivat kokoa 3. Tekemieni sukkien koko on 42 ja silmukoita oli 13 per puikko. Sukat voi tietysti tehdä myös eri kokoisena. Silloin pitää vain pienentää/suurentaa läppää ja vartta samassa suhteessa kuin muuta sukkaa. 

Ohje:

Luo 18 silmukkaa läppää varten ja neulo 25 kierrosta sileää neuletta. Jätä silmukat odottamaan puikolle. Luo seuraavaksi 34 silmukkaa vartta varten ja neulo 25 kierrosta sileää neuletta. Jaa läpän ja varren silmukat neljälle puikolle kuvan 1 osoittamalla tavalla (vihreät silmukat läpästä ja punaiset varresta) ja neulo pari kierrosta ympäri niin, että varresta tulee yhtenäinen (kuva 2). Neulo kantapää puikoilla 1 ja 4 (kuva 3) ja jatka sukan neulomista aivan kuin normaalistikin. Kärkikavennuksien alkaessa vaihda lanka valkoiseen (kuva 4). Kun olet saanut sukan neulottua, virkkaa läpän ja varren reunojen ympäri pari kierrosta kiinteitä silmukoita, jotta niistä tulee siistimmät ja tukevammat (kuva 5). Tee lopuksi sukkaan kiinnitettävä logopyörylä näin: Luo valkoisella langalla 5 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne renkaaksi. Luo renkaaseen 10 pylvästä. Virkkaa seuraavalla kierroksella jokaiseen pylvääseen kaksi pylvästä. Kolmannella kierroksella virkkaa joka toiseen pylvääseen yksi pylväs ja joka toiseen pylvääseen kaksi pylvästä ja sulje pyörylä piilosilmukalla. Kirjo pyörylään tähti ja tikkaukset ja kiinnitä pyörylä sukan sivuun (kuva 6). Tee toinen samanlainen sukka, lisää nauhat ja valmista tuli! 
6 kommenttia:

 1. Hurmaavat! Jos vain viitsisin ja osaisin, tekisin minäkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia:) Jos perusvillasukat osaa tehdä niin sitten kyllä onnistuvat nämäkin.

   Poista
 2. No nyt löysin parhaimman idean ja vielä ohjeetkin tuohon varteen.Kiitos!Todella taitava olet!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät! Monet tuntuvat tekevän conversesukat ihan tavallisella sukkavarrella, mutta minusta on hauska tehdä ne läppineen kaikkineen:)

   Poista
 3. Hei, minkä mittaiset nauhat näihin laitoit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua! On päässyt jo unohtumaan. Mutta ne taisivat olla n. 160cm pitkät ellen aivan väärin muista. Mutta tuota nauhojen ristiinmenemisten määräähän voi vähän muokata sen mukaan, minkä pituiset nauhat on käytössä.

   Poista