lauantai 28. helmikuuta 2015

Mustikka-valkosuklaajuustokakku


Pääsin pitkästä aikaa leivontapuuhiin. Tämäniltaiseen tyttöjen iltaan kaipailtiin jälkkäriä, joten minäpä väsäsin meille pienen mustikka-valkosuklaajuustokakun. Koska syöjiä on tänään vain 6, tein oman kakkuni puolitetulla ohjeella hieman pienempään irtopohjavuokaan, mutta normikokoiseen kakkuun ohje kuuluu näin: 

Pohja:
½ pakettia digestivejä
75 g margariinia

Valkosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
1 prk tuorejuustoa
½ dl sokeria 
n. 100 g valkosuklaarouhetta
3 liivatetta

Mustikkatäyte:
2 dl vispikermaa
1 prk tuorejuustoa
½ dl sokeria
n. 2 dl mustikoita
3 liivatetta

Murskaa keksit ja sulata margariini. Sotke ne keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Vispaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto, sokeri ja valkosuklaarouhe. Liota ja liuota liivatteet ja lisää ne täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa hetki ennen toisen täytekerroksen tekoa. Tee mustikkatäyte samalla tavalla ja lisää se valkosuklaatäytteen päälle. Anna kakun hyytyä muutama tunti (tai mielellään yön yli) jääkaapissa. Koristele esimerkiksi suklaarouheella. 


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen. Kiitos reseptistä, kokeilen ehdottomasti!

    VastaaPoista