perjantai 12. joulukuuta 2014

Mariannepalat


Vietämme tänään tyttöjen kanssa pikkujouluja ja päätin leipoa viemisiksi vähän mariannepaloja. Idean näihin sain (26.11.2014 ilmestyneestä) Kotivinkki-lehdestä, jossa oli tehty minttusuklaapalat nimellä kulkevia leivonnaisia, joihin oli käytetty mariannerouhetta. Muokkailin lehden ohjetta vähän itselleni mieluisemmaksi ja lopulta päädyin tekemään mariannepalaseni näin: 

Pohja: 
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
100 g mariannerouhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
2 dl turkkilaista jugurttia
3 munaa
(loraus maitoa)

Kuorrutus:
1-1,5 dl kermaa
200 g tummaa suklaata
nokare voita

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Sulata voi ja sekoita se vähän jäähtyneenä jugurtin ja munien kanssa jauhoseokseen. Jos taikina vaikuttaa tässä kohtaa liian paksulta, siihen voi lorauttaa pienen tilkan maitoa. Levitä taikina pellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min. 

Kuumenna kerma kattilassa ja sekoita suklaa paloina joukkoon. Lisää nokare voita ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja koristele mariannerouheella ja strösseleillä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti