sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kinkku-kaurasämpylät

Päätin leipoa tänään sämpylöitä. Osa sämpylöistä on tavallisia kaurasämpylöitä ja osasta tein kinkku-kaurasämpylöitä. Alkuperäinen sämpyläresepti on peräisin Myllyn Parhaan -sivuilta. Tavallisen hiivan sijaan käytin kuivahiivaa, jota laitoin yhden pussin, ja reseptissä mainitun siirapin jätin pois, koska sitä ei kaapistani löytynyt. Minun versioni Myllyn Parhaan reseptistä kuuluu siis näin:

2,5 dl vettä 
2,5dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
5 dl kaurahiutaleita
½ rkl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulaa margariinia

Puolikkaaseen taikinaan laitoin lisäksi: 

150g kinkkua pieneksi pilkottuna
1,5 dl juustoraastetta
1 tl pizzamaustetta

Sekoita vesi ja maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min. Lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa 10-12 min.


Uunituoreet sämpylät, kaakaocappuccino ja penkkiurheilua. Sounds like sunday!:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti