tiistai 22. heinäkuuta 2014

Simppeli kesähame

En ole oikein mikään hametyttö, mutta näin kuumina kesäpäivinä sitä alkaa haikailemaan ihanan vilpoisan kesähameen perään. Pyörähdin Eurokankaassa kurkkaamassa, jos sieltä löytyisi jotain kivaa kangasta kesähametta varten ja tällainen kangas tarttui mukaani palalaarista:Halusin tehdä hyvin simppelin hameen, mutta vaatimuksena oli, että siinä olisi taskut sekä vyötärökaistale. Löysin googlettelemalla muutaman kivan ohjeen ja lopulta päädyin yhdistelemään Jotain sinistä –blogista löytyvää helpon hameen ohjetta (otettu kirjasta Joka tyypin kaavakirja 2sekä Cotton and curls –blogista löytyvää ohjetta.Lopullinen ohjeeni kuuluu yksinkertaistettuna kutakuinkin näin:
1. Leikkaa kankaasta yllä olevan kuvan osoittamat kappaleet: vyötärökaistale, taskut (kaksinkertaisesta kankaasta), etukappale, 2 x takakappale
2. Huolittele kappaleiden reunat
3. Ompele taskujen kaarevat reunat
4. Ompele sivusaumat ja kiinnitä taskut
5. Ompele takasauma ja kiinnitä vetoketju
6. Poimuta hameen yläreuna sopivaksi ja ompele vyötärökaistale
7. Ompele napinläpi ja lisää nappi
8. Tarkista sopiva hameen pituus ja ompele helmaTein itse nyt tuollaisen vähän pitemmän hameen, mutta ainahan sitä voi lyhentää, jos alkaa tuntumaan liian pitkältä (pidentäminen sen sijaan on vaikeampaa). Ainakin tänään, kun hame pääsi ensimmäistä kertaa ulkoilemaan, pituus tuntui ihan kivalta. 

Ps. Jos hameeseen ei halua taskuja, sivusaumat ovat tarpeettomat ja silloin etu- ja takakappaleet voi yhdistää ja käyttää 150cm (tai 140cm) leveää kangasta. Tässä tapauksessa hameeseen tulee siis vain takasauma.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti