maanantai 2. kesäkuuta 2014

Mokkapalat

Vapaapäivä, harmaa sää ja ei mitään tekemistä, joten minäpä rupesin leipomaan aikani kuluksi. Kauppaan en jaksanut lähteä, joten leipomus valikoitui sen mukaan, mitä tarvikkeita kaapista löytyi. Ja sieltähän löytyi tarvikkeet mokkapaloja varten. Mokkapalat olivat suurinta herkkuani pienenä. Äiti leipoi niitä varmaankin jokaikisille synttärijuhlilleni ja lisäksi ostin ja myin niitä aina koulun myyjäisissä. Nykyäänkin tykkään leipoa mokkapaloja aina silloin tällöin. Ja koska koko pellillistä ei jaksa syödä kerralla, osa mokkapaloista päätyy aina pakastimeen. Mikä olisikaan parempaa herkkuhimon iskiessä kuin pakastimesta otettu puolijäinen mokkapala:D 



Käyttämäni reseptin olen napannut aikoinaan äitin reseptivihkosesta ja se kuuluu näin:

Pohja: 
300g margariinia
4 munaa
3 dl sokeria
5 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl vahvaa kahvia

Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos, sula margariini ja kahvi. Levitä uunipellille ja paista 200°C 15-20 min. 

Kuorrute:
375 g tomusokeria
6 rkl sulatettua margariinia
6 rkl kuumaa kahvia
1 ½ rkl kaakaojauhetta

Sekoita muut aineet sulatettuun margariiniin ja levitä pohjan päälle. Koristele strösselillä.

Tuosta tomusokerimäärästä en ole kyllä yhtään varma, sillä teen kuorrutteen aina tomusokeria mittailematta. Sotken muut ainekset ensin keskenään ja lisään tomusokeria niin kauan kunnes näyttää hyvältä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti