sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kauralastuja brunssievääksi

Päätinpä tässä justiinsa (tai totta puhuen jo perjantaina), että blogissani tulee näkymään käsitöiden lisäksi myös erilaisia leipomuksia. Leivoin pari päivää sitten vapaapäivän kunniaksi hieman ihan vain perinteisiä kauralastuja ja tänään osa niistä pääsee mukaani ystäväni luona pidettävälle brunssille. Ohje on peräisin Leivotaan! nimisestä kirjasta, joka minulta löytyi kaapin perukoilta. Kirja sopii mainiosti etenkin aloitteleville leipureille, sillä siinä on simppeleitä leivontaohjeita, jotka on kaiken lisäksi havainnollistettu kuvien avulla.



Leivotaan!-kirjan kauralastuohje: 
100 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita lusikalla. Lisää kattilaan kaurahiutale-vehnäjauho-leivinjauheseos, sekoita hieman ja ota kattila pois levyltä. Lisää kananmuna nopeasti sekoittaen. Jos seos on liian kuuma, kananmuna voi paistua. Voit ottaa kattilan pois liedeltä myös sokerin lisäämisen jälkeen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla ja ota ruokalusikalla kauralastumassasta nokareita. Paista 200-asteisessa uunissa 4-5 minuuttia (itse pidin n. 6min, jotta lastuista tuli mukavan ruskeita).


Sen verran  poikkesin kylläkin ohjeesta, että en ruvennut sähläämään kattilan ja lieden kanssa vaan sulatin voin ihan vaan mikrossa ja ihan kauralastuilta ne näyttävät minusta tälläkin taktiikalla:D Itse onnistuin saamaan aikaan 18 kauralastua tällä ohjeella, mutta lastujen määrähän riippuu täysin siitä, minkä kokoisia nokareita sinne pellille lätkii.  Eikä sitten kannata änkeä niitä nokareita turhan lähekkäin, sillä lastut leviävät uunissa ihan huolella. Itse tein kaksi pellillistä lastuja (9+9) eikä kyllä tyhjää tilaa pahemmin jäänyt. Nyt brunssille mars!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti